ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Ο Νομός Αργολίδας

Ο Νομός Αργολίδας είναι διάσημος για την μεγάλη παραγωγή εκλεκτών εσπεριδοειδών, ειδικά πορτοκαλιών, και μανταρινιών. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε περνώντας από τους δρόμους της Αργολίδας να μυρίσετε τα υπέροχα αρώματα των ανθών της πορτοκαλιάς και κατά τους τελευταίους μήνες του έτους να δείτε τους καρπούς να λάμπουν πάνω στα δέντρα.

Στην Αργολίδα υπάρχουν μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας οι οποίες σε συνδυασμό με την ιστορία της περιοχής αλλά και την εξαιρετικά εύκολη πρόσβαση αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό

To Τολό περιβάλλεται από μερικούς από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, η αρχαία πόλη της Τίρυνθας με τα κυκλώπεια τείχη, οι Μυκήνες με την περίφημη Πύλη των Λεόντων και τον θολωτό τάφο του Βασιλιά Αγαμέμνωνα , το Άργος, το Ηραίο, η Λέρνα, και η Μιδέα αποτελούν μόνο μερικούς από αυτούς.

Η τοποθεσία του Τολού είναι ιδανική για επισκέψεις σε αυτούς τους χώρους με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, ΙΧ ή μοτοσυκλέτα.

Δραστηριότητες στην Αργολίδα Εκτός από τις επισκέψεις στους περίφημους αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας, με αφετηρία το Τολό μπορείτε να δοκιμάστε ένα εύρος δραστηριοτήτων .

Επισκεφτείτε τα γειτονικά χωριά από τους παραλιακούς δρόμους, τα τοπικά οινοποιεία όπου μπορείτε να δοκιμάστε διάφορες ποικιλίες πελοποννησιακών κρασιών αλλά τα αποστακτήρια για να δείτε πώς παράγεται το ούζο.

Στο Λυγουριό θα βρείτε το Μουσείο Φυσικής ιστορίας με τα προϊστορικά εκθέματα, στα Μέθανα τις ιαματικές πηγές και τα λουτρά που είναι ανοιχτά για τους επισκέπτες.

Η κοντινή παραλία της Νέας Κίου που αποτελεί υδροβιότοπο και φιλοξενεί διάφορα είδη πτηνών. Για τους λάτρεις της περιπέτειας η περιοχή ενδείκνυται για αναρρίχηση αλλά και αετοσανίδα (kite surfing).