ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ & ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Events in Tolo

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών διοργανώνονται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά τις οποίες πραγματοποιούνται υπέροχες βραδιές με μουσική και παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα και στις οποίες παίρνουν μέρος και γλεντούν οι ντόπιοι μαζί με τους επισκέπτες της περιοχής.
Επίσης η αναβίωση του εθίμου του Άη Γιάννη του Κλείδωνα, δηλαδή το «πήδημα της φωτιάς», στις 24 Ιουνίου, το Καρναβάλι την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και διάφορα άλλα δρώμενα στην περιοχή, όπως χορευτικές εκδηλώσεις από το τμήμα παραδοσιακών χορών της περιοχής κάθε Ιούνιο, αγώνες τζετ σκι κάθε Αύγουστο και κατασκευή κτισμάτων από άμμο, είναι εκδηλώσεις που αξίζει να παρακολουθήσετε.
Σημείο αναφοράς κάθε χρόνο είναι η Μεγάλη Παρασκευή, όπου η περιφορά του Επιταφίου γίνεται μέσα στη θάλασσα.

Τοπικές εκδηλώσεις

 

Κάθε καλοκαίρι γίνεται η “γιορτή της πανσελήνου” με εκδηλώσεις κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου. Το φθινόπωρο στο τέλος Σεπτεμβρίου διοργανώνεται η γιορτή της “Τράτας”. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή, όπου προσφέρονται μαρίδες και κρασί και ακολουθούν γλέντι και χορός.

 

Τοπικά προϊόντα

 

Το Τολό ήταν και είναι ένα ψαροχώρι και γι’ αυτό φημίζεται για τα φρέσκα ψάρια του την ψαρόσουπά του και τα νόστιμα θαλασσινά προϊόντα του.

Beaches

Η παραλία Τολού

 

Η παραλία του Τολού εκτείνεται σε μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου ξεκινώντας από την οργανωμένη παραλία “Ψιλή Αμμος” και τελειώνοντας στο μικρό γραφικό λιμάνι του χωριού όπου θα δείτε πάντα δεμένα τα ψαροκάικα και διάφορα εκδρομικά σκάφη. Η τοποθεσία της παραλίας και των υποδομών της συνδυάζει ιδανικά την δυνατότητα για μπάνιο, χαλάρωση στην αμμουδιά και την απόλαυση ενός καφέ, ποτού ή φαγητού πολύ κοντά στο κύμα, μιας και κατά μήκος της υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες, καφέ και μπαρ. Παράλληλα μπορείτε να βρείτε και διάφορα καταλύματα τα οποία προσφέρουν την απόλυτη θέα στον Αργολικό κόλπο με τα μπαλκόνια τους μια ανάσα από τη θάλασσα. Η θάλασσα είναι ρηχή κυρίως αμμώδης με λίγα σημεία με βότσαλα ιδανική για παιδιά με ζεστά και καθαρά νερά.

Καστράκι

 

Type: Είναι μικρή σε μέγεθος με πετραδάκι και άμμο και βραχώδης στη δεξιά πλευρά της. Ο βυθός της είναι αμμώδης και τα νερά της πεντακάθαρα.
Location: Βρίσκεται πολύ κοντά στο Τολό, δίπλα από τα ερείπια της Αρχαίας Ασίνης.
Access: Μπορείτε να προσεγγίσετε την παραλία με τα πόδια από το Τολό ή με δικό σας μεταφορικό μέσο.

Κορωνήσι, Ρόμβη και Δασκαλιό

 

Μαγευτικές είναι οι παραλίες των απέναντι από το Τολό τριών βραχονησίδων. Είναι ιδανικά για τους λάτρεις της απομόνωσης, καθώς προσφέρουν γραφικούς κολπίσκους, για κολύμπι και ψάρεμα.
Access: Εκεί μπορείτε να φτάσετε με βάρκα, θαλάσσιο ποδήλατο, κανό ή τζετ σκι και να απολαύσετε τις βουτιές σας το καλοκαίρι.
Facilities: Καμμία. Πρέπει να πάρετε μαζί σας οτιδήποτε νομίζετε ότι θα χρειαστείτε.

Με τα καραβάκια που επισκέπτεται κάποιος τα τρία αυτά νησιά, μπορεί να ταξιδέψει και στις παραλίες Πλάκα και Κονδύλι, οι οποίες απέχουν από το Τολό 2 και 4 χμ. αντίστοιχα.